CANVI DE TEMPS SOBTAT
Crònica 27/02/2011

Els termòmetres cauran de 5 a 10 graus en el retorn del fred de ple hivern

Miquel Bernis
1 min

Barcelona.Un canvi de temps farà que a partir d'avui entri una massa d'aire fred que es quedarà aquí pràcticament tota la setmana vinent. Les temperatures cauran de 5 a 10 graus, i si durant els últims dies s'havien fregat, o fins i tot superat, els 20 graus, aquesta setmana els migdies seran de menys de 15 a la costa, i en algunes comarques interiors fins i tot de menys de 10 graus. Tot i que molts dies farà sol, el vent es deixarà sentir en força indrets fins dimecres, i això farà que sigui necessari abrigar-se tant de nit com a migdia.

Avui, per exemple, el vent ja bufarà amb força a l'Empordà, al Rosselló, a l'Ebre i també als cims del Pirineu, on alguns cops poden fregar, i fins i tot superar els 100 km/h. Res fa pensar per ara que haguem de tenir una altra nevada com la del 8 de març de l'any passat, però entre dimecres i dijous podrien caure algunes volves de neu a cotes baixes, fins i tot per sota dels 500 metres. Tot fa pensar que serien poques i que de tota aquesta situació d'aire fred, que es pot allargar durant bastants dies, seria l'únic moment amb risc de precipitacions.

Tampoc al Pirineu aquest fred hi portarà cap nevada general, tot i que on ja va nevar força a principis de setmana, al vessant nord, avui i demà encara s'hi acumularà més neu. El gran problema del fred al març són les glaçades tardanes. Al nord i a la costa el vent en podria evitar d'importants, almenys durant els primers dies de la setmana, però tot fa pensar que a l'interior hi haurà més d'una matinada amb temperatures que podrien arribar als 2 o 3 graus sota zero.

stats