LA GROSSA DE NADAL
Crònica 22/12/2011

"Si ha tocat una vegada, avui serà la segona"

Josep Ferrer
1 min
El bar Nuevo Maldonado de Pallejà ha esgotat totes les participacions de loteria després que l'any passat repartís la grossa.

PALLEJÀPallejà està en ratxa. Ara fa un any el bar Nuevo Maldonado va repartir entre els seus clients 184 milions d'euros del primer premi de la grossa de Nadal i el 27 d'agost passat l'administració de loteries del poble va donar 1,2 milions d'euros. Tocats per la vareta màgica, els veïns s'han llançat a comprar loteria a dojo. "Ha estat al·lucinant", diu Rosa Xancó, propietària del despatx de loteria, que enguany ha doblat vendes. El mateix li ha passat a José Antonio Maldonado, propietari del bar afortunat. Les 180 sèries del número 42.330, el que juga enguany, les va esgotar en dues hores i fins i tot la gent feia cua al carrer per comprar-ne.

Avui els clients habituals del bar viuran junts l'emoció del sorteig. "Estic convençut que alguna cosa em tocarà. Si ha tocat una vegada, aquesta serà la segona", diu Manolo Rodríguez, que tot i haver guanyat 300.000 euros la fortuna se li va tornar a aparèixer el 7 de gener, quan va sortir il·lès d'un accident de bicicleta. L'1 de gener Antonio Màrmol traspassarà la carnisseria que regenta amb la seva dona al mercat municipal, i explica: "Començarem a viure la vida i podrem gaudir dels diners guanyats en la loteria, ja que hem estat molts anys treballant". Tots dos juguen aquest any més de 1.600 euros en loteria. Un dels exalcaldes del municipi, a qui la fortuna li va somriure, també hi ha invertit una mica més de l'habitual: "He guardat part dels diners al banc pensant en la meva jubilació". De fet, la majoria de premiats, després de permetre's algun caprici, han guardat un bocí de diners al banc.

stats