Observatori territorial
Crònica 26/09/2011

Barcelona

Ricard Martín
2 min
El final del trajecte Tapa solidària Hamburguesa Michelin

El final del trajecte

Sembla que el llarg procés de reconversió de l'antiga fàbrica de cervesa Moritz en espai gastronòmic està a punt d'arribar al final. Segons ha explicat el xef barceloní Jordi Vilà a l'ARA, està en negociacions amb la cervesera barcelonina per fer-se càrrec de la direcció del restaurant que allotjarà aquest multiespai. Però Vilà adverteix que "encara no hi ha res tancat" i que les dues parts "s'han aproximat molt i hi ha molts punts de coincidència, però també interessos creuats que compliquen l'acord".

Vilà només ha assegurat que de cap manera el seu restaurant, el prestigiós Alkimia, es traslladarà al complex de la ronda Sant Antoni. Montse Comabella, directora de màrqueting de Moritz, no ha volgut ni confirmar ni desmentir aquesta informació, però ha anunciat que abans d'acabar l'any, segurament a finals de novembre, la Fàbrica Moritz obrirà les portes al públic. I mantindrà els continguts que ja van anunciar l'any 2004: serà un espai multiús de 5.500 m , amb dos restaurants, una botiga, un museu dedicat a la cerveseria i una microplanta de fabricació de cervesa artesana. Recordem que es va oferir la direcció gastronòmica del complex primer a Nando Jubany i després a Carles Abellán, però els dos cuiners es van desvincular del projecte a causa dels retards en els terminis de l'obra.

L'any 2004, Moritz va confiar el projecte de rehabilitació a l'arquitecte Jean Nouvel, que en teoria hauria d'haver enllestit l'obra per a l'any 2005. Després de sis anys d'obres i 18 milions d'euros invertits, i diversos anuncis en fals de l'obertura, sembla que aquesta vegada ja està tot a punt. A l'exterior, Nouvel s'ha limitat a rehabilitar la façana, però a dins ha volgut deixar la seva petjada: al soterrani hi haurà un joc de periscopis perquè des del restaurant es pugui veure el carrer. I també ha dissenyat un mur vegetal similar al gos que Jeff Koons va fer per al Guggenheim de Bilbao. La fàbrica ocupa els números 39, 41 i 43 de la ronda Sant Antoni.

Tapa solidària

Un grup de restaurants de Barcelona, encapçalats pel Tickets dels germans Adrià, destinarà cinquanta cèntims d'una tapa de la seva carta a benefici d'infants, joves i famílies en situació de pobresa i exclusió.

Hamburguesa Michelin

Paco Pérez, xef guardonat amb dues estrelles Michelin al Miramar de Llançà i una a l'Enoteca de Barcelona, signa la carta de l'hamburgueseria La Royale.

stats