MERCAT LABORAL
Crònica 14/06/2011

Per cada tres empleats hi ha dos jubilats o aturats

T.g.
1 min
En els últims anys ha crescut  el nombre de jubilats.

Barcelona.Només fa cinc anys hi havia dos treballadors en actiu per cada jubilat o aturat. La crisi ha reduït aquesta proporció fins al punt que cada tres empleats que cotitzen a la Seguretat Social cobreixen les prestacions de dos receptors passius. Segons l'informe de la patronal de grans empreses de treball temporal (Agett) que cita Efe, la reducció dels afiliats per la crisi, l'augment consegüent de l'atur i l'envelliment de la població han forçat aquesta situació.

D'altra banda, l'economia espanyola ha perdut un 30% de competitivitat laboral respecte a Alemanya des de l'entrada en circulació de l'euro perquè el cost laboral unitari ha pujat per damunt de la mitjana europea, segons assenyala un informe de conjuntura de l'Iese.

De la mateixa manera, l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA) va demanar ahir que les administracions paguin els 1.000 milions d'euros que calculen que els deuen en concepte de l'avançament del pagament de l'IVA de factures que no han estat cobrades en el seu termini. Finalment, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) va donar a conèixer ahir que el nivell de morositat de les famílies i empreses ha millorat, i va ser de 550 milions l'abril passat, un 24% menys que 12 mesos abans. El mateix INE també va destacar que el nombre d'empreses creades va ser de 6.891, un 5,2% per sota de l'abril del 2010.

stats