Publicitat
Publicitat

Una de cada tres empreses en situació concursal és constructora

Els sectors de la construcció i de la promoció immobiliària concentren el 31,7% dels concursos de creditors (antiga suspensió de pagaments) presentats a Espanya durant el segon trimestre de l'any, segons l'Instituto Nacional de Estadística (INE). Una xifra que demostra que el negoci del totxo està encara lluny de la recuperació, malgrat que a l'inici de la crisi es va reivindicar des dels governs com el salvavides capaç de frenar la destrucció d'ocupació a Espanya.

Concretament 474 empreses de l'àmbit de la construcció van ser declarades insolvents als jutjats espanyols. El comerç va absorbir el 18,1% dels concursos i el sector d'indústria i energia, el 17%.

Entre l'abril i el juny es van presentar 1.771 concursos de creditors, un 16,5% més respecte al mateix període de l'any anterior. Si es té en compte el primer semestre de l'any, la xifra va créixer un 11%, fins als 3.574 concursos. Des de començaments del 2007, quan la crisi encara no s'havia manifestat, les suspensions de pagaments s'han multiplicat per sis.

Del total de concursos presentats durant el segon trimestre del 2011, 1.692 van ser de caràcter voluntari i 79, necessaris. El 68,4% de les empreses concursades es troba en el tram més baix de facturació, és a dir, per sota dels dos milions d'euros anuals.

Catalunya, al capdavant

Catalunya va ser amb diferència la comunitat que va registrar més concursos. En va comptar 381, el 21,5% del total. Per darrere hi ha el País Valencià (253), Andalusia (211) i Madrid (207). Aquestes quatre comunitats van concentrar el 59,4% dels concursos.

Dels concursos catalans, 214 casos corresponien a empreses de menys de dos milions d'euros de facturació, 41 empreses facturen entre 2 i 5 milions i 23, entre 5 i 10 milions. Finalment, 13 empreses ingressen més de 10 milions.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT