TRIBUNALS
Crònica 23/04/2012

Un tribunal popular jutja els autors del crim del carrer Santaló

Laura Díaz-roig
1 min

BARCELONAL'anaven a acomiadar i va decidir contractar uns sicaris, a qui va pagar 12.000 euros per assassinar el seu cap. El cas, amb un guió que bé podria ser d'una pel·lícula, es comença a jutjar avui a l'Audiència de Barcelona. Els quatre principals acusats -són a la presó d'ençà que van ser detinguts- s'enfronten a una pena de 25 anys per haver ideat i executat l'assassinat de Félix Martínez Touriño, director del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), que va morir d'un tret al cap al carrer Santaló, a plena llum del dia. Segons el fiscal, l'ideòleg de l'assassinat, Manuel Moreno, que treballava com a cap del departament d'audiovisuals al CCIB, sabia que Touriño el volia acomiadar i va demanar al marit de la seva germana, el colombià Sahid Sánchez, que acabés amb la vida del seu cap.

Sánchez es va posar en contacte, aleshores, amb els altres dos acusats, Yader Jair Castro i Jorge Andrés Madrid, que van ser els que van materialitzar el crim. Un cop informats sobre l'aspecte de la víctima, el van seguir un parell de dies, fins que es van decidir a actuar. El matí del 9 de febrer del 2010, el dia que Touriño havia de viatjar a Lió per demanar permís al director general de l'empresa per a l'acomiadament, Jorge Andrés va abordar la víctima al mig del carrer Santaló i li va disparar un tret al clatell. Ajudat per Yader, que l'esperava en un carrer proper amb un cotxe, va fugir a Madrid.

El judici, que durarà dues setmanes, comença avui sota una gran expectació mediàtica, amb l'elecció dels nou ciutadans que formaran el tribunal popular.

stats