ACCIDENT MARÍTIM
Crònica 28/02/2012

Un altre vaixell de Costa Cruceros queda a la deriva a les Seychelles

La companyia del Costa Concordia ha caigut en desgràcia. Un mes i mig després del tràgic naufragi a l'illa de Giglio, un altre vaixell de Costa Cruceros ha quedat a la deriva a les illes Seychelles.

Joan Serra
2 min
El creuer Costa Allegra, que ahir va quedar a la deriva a 370 quilòmetres al sud-oest de les illes Seychelles, a l'Índic.

BARCELONA.Els 636 passatgers i els 413 tripulants que anaven a bord del creuer Costa Allegra , de l'empresa Costa Cruceros, van patir un ensurt. Un incendi a la sala de generadors elèctrics, a la popa de la nau, va deixar a la deriva el creuer a més de 370 quilòmetres al sud-oest de les illes Seychelles, a l'oceà Índic. Les flames, que no es van estendre a cap altra part del vaixell -tal com es va encarregar de comunicar la companyia-, es van apagar de manera immediata. La nau, amb unes 400 cabines, va quedar sense propulsió, tot i que el servei de comunicació no va resultar afectat. No va haver-hi ferits ni víctimes.

Escarmentada pel naufragi del Costa Concordia el 13 de gener, que va deixar un balanç de 25 morts i 7 desapareguts, l'empresa del creuer va reaccionar amb rapidesa, almenys a l'hora d'informar les persones que viatjaven al creuer. "Tots els passatgers i els membres de la tripulació que no treballaven en la gestió de l'emergència s'han dirigit al punt de trobada amb les dotacions de seguretat necessàries", apuntava el comunicat difós ahir per Costa Cruceros a Itàlia. L'empresa també va detallar que els sistemes per sufocar els incendis van activar-se correctament i que es verificarà l'estat de la sala de màquines per determinar si es pot reactivar "la funcionalitat de la nau", des d'on es va enviar un senyal de socors. Al lloc on va aturar-se el vaixell s'hi van dirigir durant tota la jornada d'ahir remolcadors i altres mitjans marítims per oferir suport a la nau, que dissabte havia sortit del nord de Madagascar i es dirigia al port de Victòria, a les Seychelles, on havia d'aturar-se aquest dilluns.

Passatgers en bon estat

L'ajuda externa haurà de permetre que les 1.049 persones que ahir eren a bord del creuer siguin desallotjades. Els remolcadors, però, encara no havien arribat al punt on es mantenia aturada la nau a l'hora de tancar aquesta edició. La guàrdia costanera italiana va informar ahir que tant els passatgers com la tripulació del Costa Allegra es troben en "bon estat de salut". El següent pas després de materialitzar el desallotjament de la nau -amb majoria de passatgers italians i francesos- serà l'acció de remolc fins a terra, no exempta de dificultat. La companyia treballava amb les autoritats per proporcionar els recursos suficients que ho fessin possible. El vaixell, construït el 1992 i amb capacitat per a més d'un miler de passatgers, té una longitud de 187 metres d'eslora i pesa unes 28.500 tones. Costa Cruceros va adquirir-lo durant l'any 2006, va reformar-ne les instal·lacions i el va batejar com a Costa Allegra . L'incident patit a l'oceà Índic va sacsejar la companyia naviliera, que encara no ha digerit la tragèdia de Giglio.

stats