Crònica 21/07/2011

El govern valencià impedeix emetre la dimissió en directe

S. Almenar / S. Sabaté
2 min
Cares llargues Federico Trillo i Rita Barberá van assistir a la conferència de premsa de Camps.

València/Barcelona.La Generalitat valenciana va impedir als mitjans de comunicació emetre en directe la compareixença en què Francisco Camps va anunciar ahir la dimissió com a president. Abans de l'acte, diversos assessors de premsa del president es van dirigir als mitjans per dir-los que no podien entrar els cables per enviar imatges de l'acte en temps real. Un d'aquests treballadors del govern es va posar davant d'una càmera de l'agència Atlas i li va etzibar la següent frase: "O traieu això a fora o no gravareu", va dir en referència a la instal·lació per enviar la senyal en directe.

Aquesta circumstància va provocar que canals que volien emetre l'acte de Camps en directe, com el Canal 24 Horas de Televisió Espanyola, no ho poguessin fer i ho acabessin fent en diferit, tot i que en el moment de la compareixença ho van explicar verbalment. Fonts de RTVE van assegurar que es va fer així perquè se'ls "va impedir la instal·lació del cable de les unitats mòbils de televisió i també de RNE". RNE va acabar optant per transmetre-ho a través de telèfon mòbil.

D'altra banda, el diari valencià Las Provincias va emetre en directe uns segons de la compareixença. Quan un responsable de premsa de la Generalitat ho va veure, es va posar davant de la seva càmera per impedir l'emissió, tal com es pot veure al vídeo que es va penjar posteriorment a la pàgina web del mitjà.

Canal 9

Pel que fa a la televisió valenciana, Canal 9, es va fer ressò de la notícia mitja hora després a través del seu canal d'informació 24 hores. Canal Nou 24 en va informar a partir de les sis de la tarda, mitja hora després de l'anunci oficial de Camps, ja que a l'hora que va començar estaven emetent informacions sobre els incendis. Els responsables de premsa de Canal 9 no van voler explicar a l'ARA el motiu del retard en la difusió de la informació.

stats