Cronologia
Crònica 21/07/2011

29 mesos vertiginosos per al president més votat del País Valencià

1 min

L'Audiència Nacional, per ordre de Garzón, obre una investigació per la suposada trama de corrupció que operava a Madrid i el País Valencià. Comencen a sortir els primers vincles dels detinguts amb el PP. S'identifica Francisco Correa com a cap de la trama.

Després de les primeres investigacions i dimissions d'alts càrrecs públics i orgànics del PP i de les empreses relacionades, Camps declara al TSJPV per haver rebut vestits pagats per les empreses implicades en la trama.

El número d'imputats sobrepassa els 70 i s'encadenen les dimissions de càrrecs del PP. L'informe de la brigada policial que investiga el cas Gürtel conclou que la trama finançava el PP valencià a canvi de favors. Parla de doble comptabilitat.

Tot i la cada cop més evident implicació del president més votat del País Valencià en la trama corrupta, revalida la majoria absoluta. Camps havia guanyat abans el pols a Rajoy. El PP interpreta la victòria gairebé com una absolució.

El magistrat del TSJPV José Flos dicta que un jurat popular jutjarà Camps per haver rebut regals de la trama Gürtel. El risc que el judici coincideixi amb la campanya de Rajoy fa estrènyer el setge contra Camps, que s'acaba rendint.

stats