Crònica 25/02/2011

La víctima de Reus no volia l'ordre d'allunyament

Thaïs Gutiérrez / Anna Brullet
2 min

Barcelona.La dona morta dimecres a Reus, presumptament a mans del seu company sentimental, havia demanat reiteradament anul·lar l'ordre d'allunyament de la seva parella, segons un comunicat emès ahir pel Tribunal Superior de Justícia. L'ordre d'allunyament era vigent des de l'any 2006.

Tot i que l'ordre d'allunyament seguia vigent, la parella convivia, amb el consentiment de les dues parts, des de feia temps. El company de la víctima havia estat condemnat per maltractaments fa cinc anys.

Per aquest motiu el jutjat de guàrdia que va iniciar les diligències va anunciar ahir al matí que s'inhibia del cas, que passava a mans del jutjat de violència de gènere. Les diligències d'aquesta causa s'han declarat secretes. Se sap que dimecres al matí es van dur a terme una sèrie de proves en relació a la filla, menor.

Els Mossos d'Esquadra continuen buscant el company sentimental de la víctima i presumpte autor de l'assassinat. El delegat del Govern a Tarragona, Quim Nin, va assegurar que no hi ha novetats destacades en la investigació i que el sospitós disposa d'un vehicle i de temps suficient per haver fugit, cosa que complica la investigació.

Concentració

Dues-centes persones es van concentrar ahir al matí a la plaça del Mercadal de Reus per homenatjar la dona morta dimecres. S'han fet cinc minuts de silenci que s'han trencat amb els crits de "Montse, t'estimem". A la concentració hi va assistir una representació de l'escola de la filla de la víctima, que va anar sola fins a l'escola i va alertar els mestres dels fets.

A l'acte hi han participat els representants de tots els partits polítics, veïns, comerciants i fins i tot familiars de la víctima. L'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, va ressaltar la implicació de la dona en el sistema educatiu i la maduresa de la filla de la víctima.

La regidora de Participació Ciutadana, Pilar Pérez, va condemnar els fets i va dir que "és un disgust per a totes les dones de la ciutat i per a Reus en general".

stats