EL CAS TOUS
Crònica 14/05/2011

El vigilant diu que el seu cap era Corominas

Les declaracions dels testimonis del cas Tous es van contradir ahir en el debat sobre si Lluís Corominas, acusat de matar un presumpte lladre d'un tret, era o no era l'encarregat de seguretat de la família.

Laia Espín
2 min
El vigilant diu que el seu cap era Corominas

Barcelona.El vigilant encarregat de controlar les més de 100 càmeres de la família Tous, Julio Francisco L., va contradir ahir la versió del processat en assegurar als membres del jurat que Corominas era el coordinador de la seguretat de la família de joiers. De fet, va manifestar que, quan va començar a treballar per a la família, qui li va dictar les instruccions en cas d'un incident va ser el mateix acusat. "Primer havia de trucar als Mossos i després al senyor Corominas", va asseverar. Aquesta declaració es contradiu amb la manifestació que va fer l'acusat, que va dir que mai havia estat director de seguretat dels joiers i que el dia dels fets va actuar "com un gendre que patia per la vida dels seus sogres". Aquest testimoni és el que va avisar els Mossos i després el processat de l'existència d'uns intrusos a la finca dels Tous el 9 de desembre del 2009.

Les converses telefòniques

Precisament ahir es van escoltar les converses que va mantenir el vigilant amb la policia i amb Corominas. Unes gravacions aportades de sorpresa per la defensa dilluns. En una, tal com va assegurar ahir el mateix vigilant, va alertar el gendre dels Tous que els intrusos anaven armats. Un conclusió a què va arribar perquè, segons va dir, es van palpar com si portessin una cartutxera. En aquesta situació, el vigilant es va armar amb un ganivet de cuina. El ministeri fiscal també el va interrogar sobre la frase que apareix en les gravacions en què el mateix vigilant, segons abans dels dos trets, diu a Corminas: "Sí, ja, ja, cabró, queda't aquí fora armat i..." Sobre això, el testimoni va declarar que es referia als presumptes assaltants, però que com que és cubà no va pronunciar el plural. Finalment, l'encarregat de controlar les càmeres del xalet dels Tous va argumentar que va agafar el ganivet perquè es va sentir "amenaçat, i també el senyor Corominas".

Al contrari que el vigilant, l'excunyat de l'acusat, que va ser marit d'una de les filles dels joiers Tous, va afirmar, com assegurava la defensa, que Corominas no era cap de seguretat de la família. També va explicar que el dia dels fets va acompanyar els Mossos a la casa perquè s'havien perdut i allà es van trobar amb l'acusat encanonant un home i amb l'altre estirat al terra.

stats