NOU CENTRE COMERCIAL
Crònica 26/03/2011

60.000 visitants, Les Arenes a vessar

Maria Ortega
2 min
Milers de persones van omplir ahir, sobretot a les hores punta, les noves instal·lacions del complex d'oci de Les Arenes.

Com la viva imatge de la Rambla en els dies bons. La terrassa mirador del nou centre comercial construït sobre la plaça de toros de Les Arenes, que ahir va obrir les portes al públic per primer cop, es va convertir en el termòmetre més clar d'una jornada massiva. Més de 60.000 persones, segons xifres de la promotora Metrovacesa, van omplir a vessar les noves instal·lacions comercials, i a les dotze del matí ja havien superat les millors expectatives, amb més d'11.000 visitants. Un bon preàmbul per a un espai que s'ha dissenyat amb la voluntat de rebre, durant el seu primer any de vida, prop de deu milions de visitants.

Les expectatives generades després de vuit any d'obres i de mesos en què semblava que potser no hi hauria llum al final de túnel van desbordar ahir les previsions més optimistes. Les escales mecàniques del complex van suportar grans acumulacions humanes i milers i milers de persones van passejar-se pels passadissos d'un nou complex d'oci que, a més, encara funciona a mig gas, a l'espera que acabin d'obrir totes les sales de cinema -ahir cinc d'un total de dotze van estrenar la sessió nocturna-, els restaurants de la part superior -només un va oferir sopars- o el gran espai esportiu de Metropolitan, entre d'altres. La curiositat generada, però, semblava ahir massa gran per esperar que estiguessin a punt tots els detalls. I això que la inauguració es va fer en dia laborable.

A primera hora, a la plaça Espanya de Barcelona, no semblava divendres. Turistes i autòctons es van passejar durant tota la jornada -molts amb la càmera a la mà- per l'edifici dissenyat per Richard Rogers. Com si es tractés del Guggenheim de Bilbao, el principal atractiu no era tant el contingut com el contingent i els curiosos s'acumulaven molt més en els espais comuns que no pas a les botigues. Ni el Museu del Rock de Jordi Tardà va aconseguir fer ombra al que es va erigir com a gran atractiu de la primera visita a les instal·lacions: la cúpula mirador. Els visitants ja la portaven entre cella i cella quan entraven per la porta. Hi va haver moments crítics, com l'avaria, al punt del migdia, d'un dels trams de les escales mecàniques que condueixen fins a la terrassa. I van aparèixer les primeres cues.

Complert l'últim termini fixat per a la inauguració, el complex de Les Arenes anirà desplegant de manera progressiva tot el seu potencial, amb l'obertura, per exemple, del conjunt de sales de cine i, abans de l'estiu, del total de les instal·lacions esportives. Ja sense la pressió del primer dia.

stats