L'ATRACTIU TURÍSTIC DEL MONUMENT DE GAUDÍ
Crònica 16/01/2011

55.000 visitants desborden la Sagrada Família

Allau de públic sense precedents a la Sagrada Família. El segon dissabte de portes obertes es va tancar amb 55.000 visitants al temple. El Patronat decidirà dilluns l'ampliació dels horaris de visites.

Carles Arbolí
1 min
Patronat, Provenca

BarcelonaPer fer-se una idea de la magnitud de les xifres, un dissabte qualsevol passen per la Sagrada Família unes 5.000 persones. Dissabte passat, primera diada de portes obertes, van ser unes 20.000. I ahir es va arribar als 55.000 visitants, va ser una altra jornada històrica per al monument. Tant que el president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, ja va avançar que gairebé amb tota probabilitat es prendrà la decisió d'ampliar a la tarda, fins a les sis, l'horari de portes obertes del temple els dos propers dissabtes de gener.

L'afluència de públic va ser ahir tan descomunal que la Guàrdia Urbana va haver de tallar el trànsit als quatre carrers que circumval·len la basílica -Mallorca, Provença, Marina i Sardenya-, i restringir a un sol carril de circulació el carrer Lepant. També es desviaven els cotxes ja des de l'avinguda Meridiana per evitar que les illes de l'Eixample més pròximes a la Sagrada Família es col·lapsessin encara més. La riuada humana per entrar al temple ocupava voreres i calçada i es calcula que es trigava més d'una hora a poder-hi entrar. Una paradoxa, com recordava ahir el mateix Rigol, tenint en compte que la decisió d'organitzar aquestes jornades de portes obertes durant els dissabtes de gener es va fer precisament perquè els catalans que ho desitgessin poguessin visitar el monument sense necessitat de fer les cues que hi ha diàriament. La gratuïtat de l'entrada -el preu a la taquilla un dia normal és de 12,50 euros-, el bon temps i la promoció de la visita del Papa Benet XVI són les claus de l'èxit.

stats