CONSULTA DEL 10-A
Crònica 21/02/2011

El vot anticipat recollit a Gràcia arriba al 33%

O. March / S. Sabaté
1 min
A les sis de la tarda es van tancar les urnes disposades a Gràcia.

BarcelonaNou impuls per a la consulta independentista de Barcelona. Si al desembre es va aconseguir un 20,2% de participació en la primera prova pilot de vot anticipat, celebrada a la Barceloneta, els dos dies amb urnes a Gràcia han aconseguit que un 33,57% dels habitants empadronats de més de 16 anys -12.062, concretament- del barri hagin passat pels trenta punts disposats pels carrers graciencs.

La diferència percentual entre els dos casos, que també té a veure amb la quantitat d'hores que han estat oberts els punts de votació -algunes urnes van obrir fins a les dues de la matinada-, va ser vista pels organitzadors com un gran èxit, i més tenint en compte que representa un bon auguri de cara al 10-A. El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, va assegurar ahir que, amb més mitjans, els organitzadors aconseguirien "batre rècords" a tota la ciutat. Bosch va aprofitar per demanar ajuda econòmica a possible donants, ja que, segons va admetre ahir Bosch, la situació financera de la iniciativa està "per sota del que seria necessari". La propera recollida de vots es farà a Nou Barris el 12 de març.

Mas comença a resoldre el dilema

Mentrestant, el president de la Generalitat, Artur Mas, segueix desfullant la margarida per decidir si participa en el proper 10-A. Si fa unes setmanes assegurava que tenia un "dilema" sobre si anar a votar o no a causa del seu càrrec institucional, en una entrevista publicada ahir pel diari Avui mantenia que "el més probable" és que participi en la consulta. "Tinc ganes de votar però he de trobar la manera que s'entengui que qui vota és un ciutadà com qualsevol altre", va concloure Mas.

stats