Música
Cultura 08/05/2012

El 32è Festival Internacional de Música Pau Casals recuperarà l'obra per a piano del compositor

El certamen del Vendrell redueix un 50% del pressupost, però compta amb concerts de Gautier Capuçon, Jordi Camell i els Solistes del Covent Garden amb Chambao

Acn
1 min
El violoncelista Gautier Capuçon inaugurarà el festival d'El Vendrell / ACN, M.Tammaro (Virgin Classics)

BarcelonaEl Vendrell acollirà el Festival Internacional de Música Pau Casals, instituït ara fa 32 anys per mantenir viva la figura del cèlebre compositor fill del municipi. La crisi ha forçat a la reducció de fins a un 50% del pressupost –queda en 120.000 euros– i de quatre concerts menys respecte l'última edició –passa de 16 a 12.

El concert inaugural del certamen el protagonitzaran els prestigiosos solistes Gautier Capuçon (violoncel) i Jérome Ducros (piano). El concert més esperat és el de Jordi Camell, al piano, interpretant una 'Integral per a piano' de Pau Casals que mai abans s'havia programat. D'aquesta manera el festival recupera una vessant menys coneguda de Casals, la del músic compositor d'obres per a piano.

Altres concerts destacats de la 32a edició del Festival són els de l'Orquestra Camerata XXI, l'actuació conjunta dels solistes Natalia Gutman (violoncel) i Viacheslav Poprugin (piano), Alexei Volodin (piano), Musica Florea, Cobla Marinada o Vidalba (grup instrumental). A més l'església parroquial del municipi tornarà a acollir un concert on sonarà l'orgue, en aquest cas amb l'orquestra de cambra Musica Florea dirigits per Marek Stryncl. Per acomiadar el festival, es podrà escoltar la col·laboració entre els Solistes del Covent Garden, liderats pel violinista Vasko Vassilev, amb dos components del grup espanyol Chambao (guitarra i percussió).

L'Auditori Pau Casals d'El Vendrell serà l'espai que acull el festival, amb actuacions del 14 de juliol al 25 d'agost. Durant els mateixos dies, la població celebra també el Festival Jove Música als Jardins, una mena d''off' festival gratuït que té lloc als Jardins del Museu Vil·la Pau Casals.

stats