MÚSICA
Cultura 01/03/2012

Barcelona, capital mundial del piano

El prestigiós Concurs Internacional de Música Maria Canals instal·larà del 9 al 23 de març un piano a la parada de metro Diagonal i convoca una competició de pianistes aficionats per Facebook

Efe
1 min

BARCELONALa 58a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals se celebra aquest any del 9 al 23 de març a Barcelona. El concurs converteix la ciutat en la capital mundial del piano, amb la col·laboració de 89 pianistes de 23 nacionalitats diferents. Els participants hauran de superar les proves eliminatòries del concurs, que se celebren entre l'11 i el 16 de març al Petit Palau. La prova final tindrà lloc el 21 de març a les 20.30 hores al Palau de la Música.

El dia 9 de març tindrà lloc a la plaça Reial la tradicional marató de deu hores, en col·laboració amb l'associació La Reial ens Mou i amb la participació de persones conegudes però alienes professionalment al món de la música. També està previst que es col·loqui un piano a l'intercanviador de la parada de metro de Diagonal els dies del concurs perquè el puguin tocar els ciutadans.

En aquesta edició, a més, és novetat el concurs de pianistes aficionats 'Tu hi toques?', en què fins al dia 18 de març es convida a penjar un vídeo amb una peça de piano en acústic al Facebook de l'esdeveniment. L'intèrpret del millor vídeo compartirà escenari amb els guanyadors del Maria Canals a l'auditori del Conservatori Superior del Liceu durant el tradicional concert de guanyadors, el dia 23 de març.

El primer premi del concurs té un valor de 20.000 euros, el segon puja a 10.000 euros i el tercer premi és de 6.000 euros. El jurat d'aquesta edició està format per Bruno Canino, Akiko Ebi, Klaus Kaufamnn, Olga Kiun, Pascal Le Corre, Raquel Millàs, Andrzej Pikul, Eulàlia Solé, Erik T. Tawaststjerna i Dina Yoffe.

stats