Cinema

Les 8 pel·lícules més taquilleres del 2014

Al rànquing hi ha tants films espanyols com de Hollywood, en un any en què les sales de cinema han deixat de tenir xifres negatives

Després de quatre anys de caiguda, el cinema espanyol s'ha recuperat mínimament el 2014 amb un 14% de públic més que el 2013, fins a arribar als 87 milions d'espectadors. La recaptació ha pujat un 3%, amb 522 milions d'euros. Les entrades han rebaixat el preu un 9% –la mitjana a l'estat espanyol és de 5,98 euros–, cosa que ha ajudat a augmentar el nombre dels assistents als cinemes, gràcies també a estratègies com la Festa del Cinema o el Dimecres de Cinema, en què s'han ofert entrades a 2,9 euros. Aquestes són les vuit pel·lícules més taquilleres el 2014 als cinemes espanyols:

1. ' Ocho apellidos vascos'. La pel·lícula dirigida per Emilio Martínez-Lázaro s'ha convertit en la més taquillera de la història, aconseguint 9,5 milions d'espectadors i recaptant 56 milions d'euros.

2. ' El Niño'.  Nominada als premis Gaudí com a millor pel·lícula en llengua no catalana, el film de Daniel Monzón protagonitzat per Jesús Castro ha tingut 16 milions d'euros de recaptació i 2,7 milions de persones a les sales.

3. ' El amanecer del planeta de los simios'. Matt Reeves dirigeix la seqüela d''El origen del planeta de los simios' i la vuitena pel·lícula de la saga 'El planeta dels simis', que completa el podi i que a Espanya ha recaptat als cinemes 12 milions d'euros.

4. ' Maléfica'. Angelina Jolie protagonitza el film produït per Disney, amb una recaptació de 12 milions d'euros. Aquesta producció es va convertir en la pel·lícula més taquillera de l'actriu nord-americana, que ha superat el 439 milions d'euros a tot el món.

5. ' El llop de Wall Street'. La pel·lícula basada en les memòries de Jordan Belfort han aconseguit 12 milions d'euros als cinemes espanyols. Digirida per Martin Scorsese, ha estat la pel·lícula més piratejada del 2014.

6. ' Torrente 5'. Tot i que és el tercer film de producció espanyola més vist, les aventures de l'agent Torrente dirigides i protagonitzades per Santiago Segura se situen en el número 6 a la llista amb 10,7 milions d'euros a taquilla.

7. ' Exodus: Dioses y reyes'. Ridley Scott és el director d''Exodus', la història bíblica de Moisès, amb Christian Bale com a protagonista, i que ha aconseguit 8 milions d'euros al 2014.

8. ' La isla mínima'. El film d'Alberto Rodríguez tanca la llista amb un total de 6 milions recaptats als cinemes, una pel·lícula que opta a un premi Gaudí com a millor pel·lícula europea.