Cultura 19/01/2012

15 galeries catalanes participaran a Arco

La fira internacional d'art contemporani reunirà a Madrid del 15 al 19 de febrer 162 galeries de 28 països

Ara
1 min

BarcelonaCarlos Urroz, el director, ha presentat avui a Barcelona la pròxima edició d'Arco, la fira internacional d'art contemporani de Madrid. Del 15 al 19 de febrer, 162 galeries de 28 països buscaran captar l'interès dels col·leccionistes. Entre elles, el comitè de la fira n'ha seleccionat 15 de catalanes: ADN, Àngels Barcelona, Carlos Taché, Estrany-de la Mota, Joan Prats, Mas Art Galeria, Miguel Marcos, Nogueras Blanchard, Oriol Galeria d'Art, Palma Dotze, Polígrafa Obra Gràfica, ProjectesD, Raiña Lupa, Senda i la galeria Toni Tàpies, on es podran veure obres d'artistes consagrats com Joan Miró, Pablo Picasso, Antoni Tàpies, Joan Fontcuberta i Ignasi Aballí, i creadors emergents com Bestué-Vives, Erick Bletrán, Jordi Mitjà i Fran Meana.

A més de les galeries, participaran als programes de conferències d'Arco destacats professionals del món de l'art català com la comissària Rosa Martínez o el director del Macba, Bartomeu Marí.

Urroz fa un balanç de la passada edició de la fira, la primera edició que va dirigir, i ha anunciat que intentarà fer front a les retallades del sector públic espanyol, un dels principals puntals de la fira, fent una crida al sector privat nacional i internacional. El país convidat a la 31a edició d'Arco serà Holanda, i Amèrica Llatina, com ja va passar el 2011, tornarà a tenir una presència important. Arco 2012 recupera algunes de les galeries europees de més renom, com Chantal Crousel, Esther Schipper o Micheline Szwajcer, que confien en el potencial de la fira.

stats