Publicitat
Publicitat

Cultura

La ciutat danesa d'Aarhus serà la Capital Europea de la Cultura l'any 2017

Compartirà capitalitat amb una localitat de Xipre, encara per decidir. Aarhus s'ha imposat a Sønderborg

La ciutat danesa d'Aarhus , la segona més gran del país , ha sigut escollida avui com a Capital Europea de la Cultura 2017, un títol que compartirà amb una altra localitat de Xipre , encara per decidir . Aarhus , la metròpolis més gran de la província continental de Jutlàndia , s'ha imposat a Sønderborg i ha aconseguit aquest títol que cada any comparteixen dues localitats de dos estats membres diferents .

Per part xipriota , la capital del país , Nicòsia , competeix amb la ciutat de Pafos per aconseguir aquesta distinció , una decisió que s'espera per a mitjans de setembre .

El nomenament de les dues capitals culturals serà aprovat formalment en el Consell de Ministres europeus de Cultura el maig de 2013 .

Riquesa, diversitat i trets comuns de les cultures europees
" Felicito Aarhus per la seva reeixida candidatura . Estic segura que la ciutat i els seus habitants participaran amb entusiasme en les preparacions per a aquest any " , ha declarat la comissària europea de Cultura , Androulla Vassiliou , en un comunicat de premsa . " La Capital Europea de la Cultura té un important paper per desenvolupar en la promoció de la diversitat de les cultures europees " , ha afirmat Vassiliou, que ha afirmat que la iniciativa també impulsa la transformació de les ciutats. Un any abans , el 2016 , Sant Sebastià tindrà el títol de Capital Europea de la Cultura , juntament amb la polonesa Wroclaw .

La capitalitat europea és una distinció que Brussel·les concedeix anualment des de 1985 a dues ciutats per ressaltar la riquesa , la diversitat i els trets comuns de les cultures europees .

Les candidates han de preparar un programa cultural que mostri una " forta dimensió europea " i que fomenti la participació dels habitants de la ciutat en les activitats planejades , així com que atregui visitants del país i la resta de la UE , segons recorda la CE en la nota esmentada .

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT