Cinema
Cultura 13/08/2011

'Abrir puertas y ventanas' guanya al Festival de Locarno

El film de l'argentina Milagros Mumenthaler s'endú el Lleopard d'Or, el gran premi de la secció oficial, i el Lleopard de Plata a la millor interpretació femenina. Fora de competició, 'Bachir Lazhar' s'endú el premi del públic i el de la crítica.

Redacció
1 min
'Abrir puertas y ventanas'

LocarnoAbrir puertas y ventanas, el film de l'argentina Milagros Mumenthaler, s'ha endut el Lleopard d'Or de l'edició 64 del Festival de cinema de Locarno, a Suïssa. La pel·lícula se centra en el dol de tres germanes per la mort de la seva àvia, un retrat sobri, que no entrava en les llistes dels favorits per endur-se el màxim guardó del festival. El Lleopard de Plata per a la millor interpretació femenina ha anat a parar a la protagonista femenina del film, l'argentina María Canale, i el premi a la millor interpretació masculina ha sigut per al romanès Bogdan Dumitrache, per Din dragoste cu cele mai bune intenti. El film d'Israel Hashoter, un dels favorits de la crítica, s'ha endut el premi especial del jurat de la competició oficial.

Fora de la competició principal, els títols que s'han exhibit a la Piazza Grande de Locarno optaven a dos premis, el de la crítica i el del públic. Tots dos els ha guanyat la pel·lícula canadenca Bachir Lazhar, de Philippe Falardeau, una adaptació d'un monòleg teatral d'Évelyne de la Chenelière que planteja un interessant debat al voltant de l'educació i la immigració a partir de la història d'un mestre algerià que comença a treballar en una escola de Mont-real. A la secció Cineastes del present, el Lleopard se l'ha emportat el film italià L'estate di Giacomo, d'Alessandro Comodin.

stats