Cultura
Cultura 13/03/2011

Azucena de la Fuente rivalitzarà amb Bigas Luna per la presidència de l'Acadèmia del Cine Espanyol

L'actriu diu que pertany al 90% de la indústria que "no estem consagrats i no podem pagar la hipoteca o el col·legi dels fills"

Redacció
1 min

BarcelonaL'actriu, directora i guionista Azucena de la Fuente s'ha postulat com a candidata a presidir l'Acadèmia del Cine Espanyol. La nova rival del director de cinema espanyol, Bigas Luna, ha presumit d'assistir a totes les reunions de la institució i ha llançat els seu primer dard contra l'altre candidat: "A Bigas Luna no l'he vist mai per les assemblees".

L'actriu i directora ha assegurat que pertany al "90% de la indústria que no estem consagrats, que no podem pagar la hipoteca o el col·legi dels nostres fills". Segons ella, el talent del país "s'està ofegant perquè no s'utilitza".

De la Fuente vol "reactivar el talent", explotar a fons les possibilitats d'Internet i del màrqueting i "despolititzar" el món del cinema buscant nous inversors que vulguin obtenir beneficis. De moment, però, la candidata no ha volgut desvetllar gaires coses: no s'ha volgut pronunciar sobre la llei del cinema, que preveu una disminució de les ajudes a què poden optar les pel·lícules en funció de la seva taquilla, ni sobre la llei Sinde. Tampoc no ha detallat qui formarà part de la seva candidatura. Bigas Luna es presenta acompanyat de l'actriu Leonor Watling i el director de producció Yousaf Bokahri.

Azucena de la Fuente ha treballat sota la direcció, entre d'altres, de Carlos Saura, Vicente Aranda i Pedro Almodóvar. Al 2003 el seu curtmetratge Sueño de una mujer despierta va ser preseleccionat pels Oscars i actualment està ultimant el seu primer llargmetratge: Capitán Drako.

stats