TEATRE
Cultura 02/10/2012

La Seca estrena 'Acorar', l'obra revelació de les Illes Balears

La Xarxa Alcover (d'intercanvi d'obres en català als Països Catalans) s'estableix a Barcelona amb aquest muntatge

Efe
1 min

BarcelonaL'obra 'Acorar', que reflexiona sobre la identitat col·lectiva dels habitants de les Illes Balears, s'estrena el 4 d'octubre que ve a La Seca Espai Brossa, després de la bona acollida que ha tingut al Teatre Mar i Terra de Palma.

'Acorar' arriba a Barcelona gràcies al conveni que ha signat La Seca amb la Xarxa Alcover, una xarxa de programadors i entitats municipals que pretén facilitar l'intercanvi d'espectacles en català entre teatres de Catalunya, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears, segons que ha informat avui el vocal de la Xarxa a Catalunya, Josep Miquel Galvan.

L'obra, que ha escrit i interpretat Toni Gomila, és un muntatge que dispara directament a la memòria de l'espectador partint de la realitat actual i l'invita a reflexionar sobre la identitat col·lectiva dels mallorquins i sobre el seu futur. Amb aquesta obra, Gomila mostra les seves inquietuds socials com a ciutadà "en reflexió constant", en el marc de la programació d'espectacles de la temporada de tardor.

A partir de l'excusa narrativa d'una jornada de matança que dóna títol a l'espectacle ("acorar", rematar, era una labor reservada al més expert en la matança del porc), l'obra s'interfereix en el que defineix els mallorquins i la seva identitat, en la desaparició d'un món i d'una realitat: "la nostra".

El muntatge el dirigeix Rafel Duran, un habitual de les sales alternatives de Barcelona i del Teatre Nacional de Catalunya, que ha treballat per al Teatre Lliure i el Gran Teatre del Liceu entre d'altres escenaris, amb muntatges brillants com 'La dida' o 'Mort de Dama', sobre les obres de Salvador Galmés i Llorenç Villalonga.

stats