Teatre
Cultura 03/03/2013

Actors, directors i aficionats al teatre donen l'últim adéu a la Sala Tallers

Els assistents han oficiat l'enterrament i han lamentat "la mort prematura" de l'equipament cultural

Acn
1 min
L'últim comiat a la Sala Tallers del TNC / ACN

BarcelonaEl món de la cultura s'ha reunit aquest diumenge al vespre per donar l'últim adéu a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Vestits de dol i portant flors vermelles i espelmes, més d'un centenar d'actors, directors i aficionats al teatre s'han reunit a les set del vespre per escenificar l'enterrament de l'equipament cultural i "pregar per la seva ànima".

Convocats per la plataforma 'Marea Roja-Cultura en lluita', els assistents consideren que la desaparició de la sala, amb només setze anys, "és una mort prematura". Una marxa fúnebre ha portat el taüt des de la porta principal del TNC fins a la Sala Tallers, on ha estat enterrat a la gespa.

Després d'haver celebrat la vetlla divendres passat, el món de la cultura ha oficiat l'enterrament de la sala mentre s'hi celebrava la darrera funció de 'Groenlàndia', del director Jordi Faura. En principi, està previst que la sala estigui tancada durant dos anys però el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat que es tracta "d'una mesura puntual" i que ja s'estan buscant solucions per a reobrir "al més aviat possible" l'equipament. En aquest sentit, Mascarell ha assegurat que la sala té vocació de continuïtat i que el tancament és una mesura de contenció per quadrar els pressupostos i evitar que s'agreugi el dèficit de l'equipament.

stats