Música
Cultura 21/06/2012

L'Acústica de Figueres s'obre a les famílies amb una nova programació musical diürna

El festival, que es farà del 31 d'agost al 2 de setembre, programa actuacions de grups que han preparat espectacles especials destinats al públic infantil, com és el cas de Los Manolos, Guillamino, Anímic i Macedònia

Ara / Acn
2 min
Guillamino actuarà a l'Acustiqueta

BarcelonaDesprés de deu anys programant concerts en format especial acústic i de convocar més de 45.000 persones el 2012, l'Acústica de Figueres amplia horitzons. Coincidint amb l'onzena edició, el festival s'obre als més menuts i presenta una oferta cultural paral·lela i diürna adreçada al públic familiar.

Durant tres dies, del 31 d'agost al 2 de setembre, l'Acustiqueta omplirà la capital de l'Alt Empordà amb fins a quatre actuacions musicals diàries, que es repartiran en tres escenaris (la Rambla, la plaça de l'Ajuntament i la plaça Josep Pla). Segons indiquen els organitzadors, la novetat de la iniciativa és que "agrupa una sèrie de grups de música que habitualment no fan infantils, però que tenen, preparen o estrenen espectacles especialment dedicats als més menuts".

Aquest és el cas, per exemple, de les propostes 'Petits Manolos' i 'Diver-kids form Orquestra Di-versiones', que hi estrenaran els grups Los Manolos i l'Orquestra Di-versiones. El cartell de l'Acustiqueta inclou també actuacions dels grups Macedònia, Anímic, Túnel de Vent o Amèlie.

La iniciativa es dirigeix a nens d'entre 2 i 12 anys i la voluntat, com indica l'organització, és "donar-los la sensació d'estar vivint el seu primer festival d'estiu". Per això, els espais de concerts es complementaran amb àrees de descans, tallers familiars i infantils -que es faran als museus de la ciutat- i una gran àrea de jocs.

Horaris adaptats als infants

Els horaris de les actuacions s'han adaptat a l'horari infantil i es faran entre les dotze del migdia i les set de la tarda. A més, a les vuit del vespre de divendres i dissabte s'ha programat una actuació destinada al nens més grans que, al mateix temps, servirà per donar el tret de sortida a les actuacions de l'Acústica.

D'altra banda, diversos restaurants figuerencs també prepararan menús infantils. Per últim, i per acabar de satisfer tota la quitxalla que encara desitgi moure el cos al vespre, els dies 31 d'agost i 1 de setembre s'ha programat una discoteca exclusiva per a nens. Es farà a l'Hotel Travé a partir de dos quarts de deu del vespre. L'entrada per als nens serà gratuïta i els pares hauran de pagar 5 euros.

stats