Cinema

Ada Colau confessa les seves pors al documental 'Alcaldessa'

Crònica íntima i en primera persona del viatge de l'activista a les institucions públiques, el film del debutant Pau Faus s'estrenarà a la primavera

Un any en la vida d'Ada Colau. Des de la creació de la plataforma Barcelona en Comú fins a l'arribada a l'Ajuntament de Barcelona. Aquest és el marc del documental 'Alcaldessa', de Pau Faus, una crònica íntima del viatge a les institucions públiques de Colau que la fundadora de la PAH narra en forma de vídeo diari confessional, compartint els seus dubtes i contradiccions al llarg del procés.

En un dels clips que ja es poden veure del documental, enregistrat 10 mesos abans de les eleccions, Colau confessa a càmera les seves pors: "Podria ser perfectament que no m'agradi estar en una plataforma, ni ser candidata ni alcaldessa", afirma.

El director del film va gaudir d'un accés privilegiat a les interioritats de la campanya que va convertir Colau en alcaldessa. En un altre clip, rodat deu dies abans de les eleccions, es pot veure Colau amb la resta de candidats a l'alcaldia en un moment informal i distès. Però el documental també pararà atenció als moments més èpics: l'emoció de la nit electoral, la celebració de la victòria i, a manera d'epíleg, una reunió interna del nou govern de la ciutat.

'Alcaldessa' es podrà veure a festivals i sales de cinema aquesta primavera. Es tracta del primer llargmetratge de Faus, que abans havia dirigit el migmetratge del 2014 'Sí se puede. Siete días en PAH Barcelona'. La productora del documental és Nanouk Films, que té en el seu currículum documentals com 'Dead slow ahead' (premiat al Festival de Locarno) i 'Bugarach'.

Més continguts de