Música
Cultura 21/05/2012

Adele, la gran guanyadora dels premis Billboard de la música

La cantant britànica va aconseguir dotze guardons, entre els quals, el de millor artista de l'any, en una gala celebrada a Las Vegas

Efe
1 min
Adele arrasa als Grammy / GETTY

Los AngelesAdele ha estat la gran triomfadora dels premis Billboard de la música als Estats Units, celebrats la matinada de dilluns al Casino MGM de Las Vegas. Després d'imposar-se al febrer als Grammy 2012 amb sis premis, la cantant britànica ha estat reconeguda com la millor artista de l'any, pel seu àlbum '21'; la millor cançó alternativa, per 'Rolling in the deep', i la millor artista femenina, entre altres premis.

També han estat premiats Lady Gaga, reconeguda com la millor artista 'dance'; els britànics Coldplay, com la millor banda de rock, o Beyoncé, pel millor àlbum de 'rhythm'n'blues'. Tot i així, les absències de Lady Gaga, Rihanna i la mateixa Adele –també premiada–, han traslladat el protagonisme a Justin Bieber, guardonat com el millor artista en xarxes socials, i a Kate Perry, destacada amb el premi a la figura prominent.

Els premis Billboard guardonen cada any artistes de 46 modalitats diferents en funció dels seus registres a les llistes d'èxits Billboard dels Estats Units, que recullen vendes, descàrregues, difusió en ràdio, participació a les xarxes socials i gires.

stats