S'admet a tràmit un recurs de Pilar Abel per anul·lar el judici

La figuerenca diu que no s'ha acreditat la cadena de custòdia

El jutjat de primera instància número 11 de Madrid ha admès a tràmit el recurs d'apel·lació interposat per Pilar Abel en què demana l'anul·lació del judici que determinava, a partir d'unes proves d'ADN, que no és filla del pintor Salvador Dalí. En el recurs, la figuerenca esgrimeix indefensió en la cadena de custòdia de les proves d'ADN i de les proves testimonials.  A l'escrit Abel afirma que "queden sembrats nous dubtes" sobre les mostres que van arribar a l'Institut Toxicològic de Madrid i Barcelona.

Abel sosté que no se li va fer arribar el document que acredita la cadena de custòdia i que va demanar per assegurar-se que les mostres examinades a l'Institut de Toxicologia corresponien amb les mostres extretes durant l'exhumació. També argumenta que al judici només va declarar el forense Narcís Bardalet, i no la resta de testimonis citats judicialment a petició d'ella: Maria Carmen Tejada, Robert Bellsolà i Mireia Oliveras. 

A banda de demanar l'anul·lació del judici, Abel també sol·licita que no se li imposin les despeses judicials. Aquesta petició respon a la condemna del jutjat de primera instància número 11 de Madrid, que a l'octubre va desestimar la demanda de paternitat d'Abel i va condemnar-la a pagar les costes judicials "per la temeritat" d'haver anat a judici després que les proves d'ADN "excloguessin" de manera clara que Dalí era el seu pare.

Etiquetes

Més continguts de