CINEMA
Cultura 28/09/2011

Agustí Villaronga: "Això que representem a Espanya amb una pel·lícula en una llengua que no és l'espanyol, això sí que és bonic"

"Em pensava que ja hi havia un seleccionat i que era Pedro Almodóvar", diu el director

Ara
1 min

BarcelonaEl director de Pa negre, Agustí Villaronga, ha assegurat, després de saber que la pel·lícula seleccionada pels Oscars seria Pa negre, que no s'ho esperava: "Jo no sé, però en els moments que li he dedicat a pensar això, reconec que no gaires, perquè et poses malament, la veritat és que pensava que hi havia ja un premiat, que era Pedro Almodóvar, un pes pesant que, a més, a Amèrica, té les portes obertes", ha dit. La notícia, però, l'ha fet sentir "molt més content" del que s'imaginava.

"Ahir pensava 'demà se sabrà, a veure què passa', però de veritat que me n'he alegrat moltíssim. Primer, perquè és la nostra pel·lícula: sento moltíssima responsabilitat de representar amb la meva pel·lícula a tota una cinematografia. I, després, també pel fet que sigui en català". El director ha manifestat que "sap" que "hi ha molta gent de Catalunya, dels Països Catalans, per als quals això és especialment bonic". Puntualitza i insisteix que "això que representem a Espanya amb una pel·lícula en una llengua que no és l'espanyol, això sí que és bonic".

stats