Cinema
Cultura 07/04/2011

Els germans Agustín i Pedro Almodóvar tornen a l'Acadèmia del cinema espanyol

Els responsables de títols com 'Todo sobre mi madre' o 'Volver' reingressen en la institució després d'haver marxat el 2004.

Redacció
1 min
Pedro Almodóvar

BarcelonaA dos dies de l'elecció del nou president de l'Acadèmia del cinema espanyol, Pedro i Agustín Almodóvar han decidit tornar a la institució que van abandonar el 2004 per discrepàncies amb el sistema de votació i, en general, una relació turmentosa entre l'Acadèmia i el cineasta, que va arribar al seu punt àlgid quan Hable con ella no va ser escollida per representar Espanya en uns Oscars en què va acabar guanyant el premi al millor guió.

L'any passat Pedro Almodóvar ja va escenificar un principi de reconciliació amb l'Acadèmia en aparèixer per sorpresa a la gala dels Goya, però no ha estat fins avui que s'ha fet efectiu aquest retrobament. Tot i la proximitat de les eleccions, els Almodóvar no podran votar perquè el cens està tancat.

Almodóvar està enllestint els darrers retocs del seu proper film, La piel que habito, que també suposa un altre retrobament pel manxec: és la seva primera pel·lícula amb Antonio Banderas des d'Atame (1990).

stats