Publicitat
Publicitat

Art

Ai Weiwei, el número u de l'art

El rànquing anual de la prestigiosa revista 'Art Review' ha reconegut l'artista dissident xinès com la personalitat més poderosa del 2011

L'artista dissident xinès Ai Weiwei, que va ser alliberat de la presó a finals de juny després de 81 dies d'arrest, ha sigut nomenat la personalitat més poderosa del món de l'art per la revista Art Review.

Weiwei és el segon artista del rànquing, després de Damien Hirst, que ha sigut escollit número u pel seu activisme polític. L'editor de la revista, Mark Rappolt, ha destacat que l'artista ha recordat "al món de l'art la importància del paper polític com un factor de protesta que sobrepassa el domini de les galeries i els museus". "El seu activisme ha recordat que l'art pot arribar a un públic més ampli i connectar amb el món real", ha afegit.

Així, Weiwei encapçala una llista de 100 personalitats de gran rellevància artística, com Cindy Sherman, Hans - Ulrich Obrist i Julia Peyton - Jones , curadora de la Serpentine Gallery de Londres, i Glenn Lowry , director del Museu d'Art Modern de Nova York . També s'ha reconegut el director de cinema Steve McQueen i els filòsofs i pensadors Boris Groys i Slavoj Zizek. 

Atipa't de cultura

Etiquetes

Més continguts de

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT