Art
Cultura 12/04/2011

Ai Weiwei parlava de política abans de ser detingut

L'artista reflexionava sobre la por de ser empresonat en una entrevista al 'Time Out Hong Kong', prèvia a la seva detenció fa més d'una setmana

Redacció
1 min

BarcelonaL'artista Ai Weiwei continua desaparegut després de ser detingut el 3 d'abril a l'aeroport de Pequín. En les últimes entrevistes concedides, al Time Out Hong Kong i la cadena alemanya ARD, segons The Guardian, Weiwei valorava la situació política de Xina, els dissidents i la por de ser empresonat.

L'artista va explicar que les autoritats havien instal·lat càmeres a casa seva, li havien punxat el telèfon i censurat el blog. "Ahir i abans d'ahir una dotzena de policies van venir a casa, però penso que ho fan per molestar. Avui tornaran a venir", comentava a ARD.

"En moltes coses, la Xina està com a l'Edat Mitjana. El control sobre la consciència de la gent i la llibertat d'informació és com abans de la Il·lustració", argumentava. "Els escriptors, artistes i seguidors dels blogs són empresonats si reflecteixen democràcia, obertura de mires, reformisme i raó". Malgrat la difícil situació, Weiwei va manifestar que no vol deixar el seu país.

Al Time Out Hong Kong, l'artista va comentar la por de ser empresonat. "Al meu pare l'admiro no com a poeta sinó com a la persona que als vint anys va ser empresonat i després exilat en unes condicions terribles... tot i així va sobreviure", explicava. "Així és com m'imagino el que pot passar a la presó".

Fins al 2 de maig es podrà veure la instal·lació de Weiwei Llavors de gira-sol a la Tate Modern de Londres, la mateixa ubicació que han triat els manifestants i seguidors de l'artista per reivindicar la seva alliberació.

stats