Cinema
Cultura 05/01/2013

Al Pacino interpreta Phil Spector en un telefilm de la cadena HBO

El director David Mamet centra la pel·lícula en el judici contra el productor musical acusat de matar l'actriu Lana Clarkson

Reuters
1 min
Helen Mirren i Al Pacino al telefilm 'Phil Spector' / HBO

Pasadena (Estats Units)El dramaturg i cineasta David Mamet no havia parat gaire atenció en Phil Spector fins que va veure un documental que intentava posar ordre en una de les personalitats més complexes de la història de la música. Spector, creador de l'anomenat 'mur de so' i productor de grups i artistes com ara The Ronettes, The Ramones i Ike & Tina Turner, va ser acusat d'haver matat l'actriu Lana Clarkson a Los Angeles el 3 de febrer del 2003. El doble judici en què es va condemnar Spector és el punt de partida del telefilm que Mamet ha escrit i dirigit i que estrenarà la cadena HBO el 24 de març.

Mamet adverteix que la pel·lícula, titulada 'Phil Spector', és una obra "de ficció" inspirada en la vida del productor, interpretat per Al Pacino, i en la relació que va tenir amb Linda Kenney Baden, l'advocada que el va defensar durant el judici, un paper que encarna l'actriu britànica Helen Mirren. Pacino explica que mentre preparava el paper s'asseia "durant hores mirant" vídeos en què Spector sortia parlant, però assegura que no ha intentat imitar l'excèntric productor musical.

El jurat va condemnar Spector a dinou anys de presó, tot i que l'advocada va defensar que no s'havia trobat cap evidència que demostrés que ell hagués mort Lana Clarkson, el cadàver de la qual va ser trobat a casa del productor. Curiosament, Clarkson va tenir un petit paper en la pel·lícula 'Scarface', dirigida l'any 1983 per Brian de Palma i protagonitzada per Al Pacino.

stats