MÚSICA
Cultura 29/06/2012

Al Tall reben l'homenatge dels premis Ovidi

Salvador Almenar
1 min
Al Tall reben l'homenatge dels premis Ovidi

VALÈNCIA.La música en valencià es va vestir ahir a la nit de gala per celebrar la setena edició dels premis Ovidi. A banda dels guardons als millors treballs de l'últim any, el Col·lectiu de Músics Ovidi Montllor va retre un merescut homenatge al grup valencià Al Tall pels més de 30 anys de trajectòria artística. Els dos únics creadors del grup que continuen en actiu, Vicent Torrent i Manuel Miralles, van ser els encarregats de recollir el guardó davant la prolongada ovació dels centenars d'assistents.

Al pati de butaques de la sala de la Societat Coral El Micalet de València hi havia representació de gairebé tots els grups hereus d'Al Tall i que són ara els encarregats de liderar la música en valencià. Entre els guardonats ahir destaca Feliu Ventura, que va fer doblet en aconseguir els premis al millor àlbum de cançó d'autor, per Música i lletra , i el de millor lletra, per Històries d'un sofà . El premi a la millor cançó va ser per a La sort adormida , de Senior i el Cor Brutal -que també va aconseguir el premi a la millor carpeta-, mentre que el de millor àlbum de folk va ser per a El paradís de les paraules ,de Carles Dénia, un altre que també va fer doblet, perquè va rebre el premi als millors arranjaments.

La nòmina de premiats la van completar els grups alcoians VerdCel i Arthur Caravan, en les categories de millor disc pop i rock per Els dies del saurí i Atles enharmònic , respectivament, i Aspencat, que amb el seu àlbum Inèdit va aconseguir el premi en la categoria d'electrònica i hip-hop.

stats