Publicitat
Publicitat

Cinema

Mor l'actor argentí Alberto de Mendoza als 88 anys

Protagonista d'unes 200 pel·lícules, com 'Tapas', 'Filomena Marturano' i 'Una abuelita de antes de la guerra', va aconseguir la popularitat als anys 60 al costat de Carmen Sevilla i Sara Montiel

L'actor argentí Alberto de Mendoza, un dels galants del cinema espanyol, protagonista de prop de 200 pel·lícules al costat d'actrius com Carmen Sevilla o Sara Montiel, ha mort avui a Madrid a l'edat de 88 anys, segons ha anunciat l'associació Artistas Intérpretes Sociedad de Gestión (AISGE). L'actor, que serà incinerat demà al cementiri de l'Almudena, estava ingressat des de feia dies a causa d'una insuficiència respiratòria.

Protagonista de pel·lícules com Tapas, Una abuelita de antes de la guerra , Filomena Marturano o Zorrita Martínez, Alberto Manuel Rodríguez Gallego González de Mendoza, del barri de Belgrano de Buenos Aires i pioner entre els argentins que van triomfar en les taules espanyoles, va néixer el 21 de gener de 1923. Fill d'andalús i basca, orfe als cinc anys, al petit Alberto de Mendoza "el van enviar a viure" a Madrid, on es va enamorar del setè art en les butaques del Cinema Argüelles i del teatre quan es colava a veure les sarsueles al Teatre Lara.

De Mendoza va despuntar als anys seixanta com un dels grans galants del cinema espanyol, amb Carmen Sevilla o Sarita Montiel com a companyes d'amors a la gran pantalla. L'1 de desembre passat havia estrenat amb gran èxit a Buenos Aires el seu últim treball, l'avi masclista protagonista de La mala verdad, una cinta de Miguel Ángel Roca que en l'últim Festival de Màlaga li va valer el premi al millor actor en la secció iberoamericana. Actor principal i de repartiment en més de 190 pel·lícules, les noves generacions el van redescobrir pel seu entranyable paper d'avi a Tapas, "un paper simpàtic i curtet", com deia ell.


Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT