moda
Cultura 07/12/2010

Alexander McQueen rep el reconeixement de la moda britànica

Els British Fashion Awards 2010 han destacat el paper protagonista i la influència del dissenyador a la moda global

Eugènia Sendra
1 min

BarcelonaEl dissenyador anglès Lee Alexander McQueen rebrà aquesta nit el premi honorífic dels Bristish Fashion Awards 2010 en reconeixement a la seva destacada carrera i el seu impacte a la moda internacional. Premiat en d'altres ocasions per aquesta institució britànica, el guardó també és un homenatge pòstum al dissenyador, mort el mes de febrer. El British Fashion Council ha destacat el valor de les creacions de Mc Queen, una aposta constant per confeccions innovadores, i el seu estil trencador.

Alexander Mc Queen va començar la seva carrera en tallers de sastreria i va formar-se a l'escola Central Saint Martins. El 1992, l'editora i icona de la moda Isabelle Blow va comprar la seva col·lecció de final de carrera. El 1996 va establir-se com a dissenyador de la marca Givenchy i a partir de l'any 2000, arran de l'adquisició del 51% de la firma Alexander Mc Queen per la casa Gucci, va convertir-se en director creatiu de la marca italiana.

Ara Sarah Burton, qui va ser la seva mà dreta durant més de catorze anys, agafa les regnes d'Alexander Mc Queen. La col·lecció per a la primavera 2011 aplica la barreja de contemporaneïtat i romanticisme, el joc de textures i materials i les ja clàssiques sabates Mc Queen.

stats