Alfons Borrell rep el guardó honorífic dels galeristes catalans

El pintor sabadellenc serà homenatjat en la cerimònia dels Premis GAC-VII Nit del Galerisme, que se celebraran al Macba el 28 de gener

El pintor sabadellenc Alfons Borrell (Barcelona, 193) ha sigut reconegut amb el Premi Honorífic- Fundació Banc Sabadell dels Premis GAC – VII Nit del Galerisme que se celebrarà al Macba el 28 de gener. Les tres associacions de galeries d’art que organitzen els guardons –el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, l’Associació Art Catalunya i l’Associació Art Barcelona)– retran homenatge a la trajectòria de sis dècades de Borrell i al seu paper clau en la difusió de l'art. L'artista és un dels principals representants de la nova generació de pintors catalans influïts per l'obra de Joan Miró, Antoni Tàpies o Albert Ràfols-Casamada.

La pintura minimalista d'Alfons Borrell ha rebut el suport de crítics com Juan Eduardo Cirlot, Alexandre Cirici, i els escriptors i artistes Joan Brossa, Vicenç Altaió, Joaquim Sala Sanahuja o Perejaume. Al febrer del 2013  es va presentar el documental 'Reconèixer Borrell', on a través de les paraules de l’artista i del testimoni de crítics i amics, es desgranen els diferents aspectes de la seva obra i les seves idees artístiques.