Cinema
Cultura 25/02/2011

Algú proper a l'Academia de Cine 'pirateja' Alex de la Iglesia

La versió per membres de la institució de 'Balada triste de trompeta' ja es troba en portals de descàrregues

Redacció
2 min

BarcelonaSegueix el serial d'Alex de la iglesia, l'Academia de Cine i les descàrregues. I la veritat és que el darrer capítol té la seva gràcia: ja es pot descarregar el film de De la Iglesia, Balada triste de trompeta, en portals com seriesyonkis.com. Fins aquí res d'extraordinari. Allò noticiable del fet és que la còpia que s'ha pujat a internet és la que van rebre els membres de la Academia per veure-la abans dels premis Goya. La versió té una qualitat d'imatge i so excel·lent, i en diversos fotogrames es pot llegir copia para los miembros de la academia. Normalment, els films piratejats que encara no s'han comercialitzat en DVD són versions gravades d'estranquis, càmara en mà a la sala de cinema mateix i de qualitat deficient.

De la Iglesia, encara president de l'Academia de Cine en funcions –va anunciar la seva dimissió el 12 de febrer– va fer un tomb en les seves opinions sobre el fenomen de les descàrregues. De defensor sense reserves de la postura de la ministra de Cultura Ángeles González-Sinde, va passar a admetre gran part dels arguments dels detractors de la polèmica llei contra les descàrregues. Per De la Iglesia, el problema principal rau en el model de negoci del cine, d'esquena al món digital i sense haver sabut trobar una manera de fer rentable la venda a la xarxa.

Segons fonts de la pàgina seriesyonkis.com, aquesta versió es va penjar el 19 de febrer, sis dies després de la gala dels Goya. Les especulacions sobre l'autoria del filtratge de la cinta són variades: la productora Tornasol va facilitar còpies de la cinta a acadèmics i periodistes de la indústria. Encara que diversos enllaços a la pàgina seriesyonkis.com atribueixen aquesta filtració a una mena de venjança d'algun membre de l'Academia de Cine contra De la Iglesia, pel seu canvi radical d'actitud.

stats