Cinema
Cultura 23/09/2011

Pedro Almodóvar: “Berlusconi és un homòfob obsessionat per les dones”

El director espanyol afirma en una entrevista al setmanari 'L'Espresso' que classificar el president italià és "complicat" ja que les notícies que parlen sobre Berlusconi "es refereixen més al sexe que a la política"

Efe
1 min
Almodóvar, amb Elena Anaya al fons, ahir mentre atenia els periodistes a Canes.

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } Pedro Almodóvar considera que el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, “és un homòfob obsessionat per les dones que presumeix a continuació de no ser marieta”, en una entrevista publicada avui pel setmanari italià L'Espresso. El director manxec, que va presentar dimecres passat a Roma la pel·lícula La piel que habito acompanyat dels actors Antonio Banderas i Elena Anaya, va dir també que Berlusconi és una “figura molt interessant” des del punt de vista de la imatge. “A Espanya –va explicar– els retocs dels pòmuls per a les càmeres de televisió no estan encara de moda. Els parlamentaris tracten de transmetre, encara que sigui de forma programàticament hipòcrita, una imatge propera a la del poble”.

Davant la insistència de l'entrevistador per recaptar l'opinió d'Almodóvar sobre Berlusconi, el cineasta va replicar: “Sobre el vostre president de govern tinc més preguntes que respostes”. Per al guanyador de l'Oscar per Todo sobre mi madre (1999), “classificar Berlusconi és complicat”, ja que “les notícies sobre ell es refereixen més al sexe que a la política”. El cineasta espanyol va afegir que li agradaria preguntar als italians què n'opinen davant “el desconcert i l'escàndol que el seu nom (el de Berlusconi) provoca a tot arreu”.

Sobre la seva vida actual, Almodóvar va assenyalar que passa la major part del temps “tancat entre quatre parets”, ja que ha deixat enrere els anys "dels inicis de la nova democràcia espanyola". Aquell temps era "molt més estimulant que l'actual, quan feia tombs amb una tribu de cinquanta persones. Era meravellós ser jove, viure la nit, exagerar", va recordar a l'entrevista.

stats