LLIBRES
Cultura 12/06/2012

Els llibreters espanyols denuncien Amazon per saltar-se el preu fix

La Confederació Espanyola de Gremis i Associacions de Llibreters portarà el gegant nord-americà als tribunals per oferir descomptes de fins el 20%, segons 'La Vanguardia'

Ara
1 min
Amazon

BarcelonaEls llibreters espanyols consideren que Amazon els fa competència deslleial, perquè se salta la Llei del llibre. Aquesta normativa impedeix als llibreters oferir més d'un 5% de descompte en el preu dels llibres, xifra que pot arribar al 10% en diades com Sant Jordi o en motiu de fires del llibre. Segons publica aquest dimarts 'La Vanguardia', la Confederació Espanyola de Gremis i Associacions de Llibreters (Cegal) ha denunciat el gegant nord-americà de la venda on-line perquè abans de Sant Jordi ja oferia descomptes i regals fora de la normativa, que arribaven al 20% de descompte.

A més, com que l'empresa té la seu a Luxemburg, pot aplicar als e-books un IVA del 3% i no del 18% com han d'aplicar les empreses epsanyoles –tot i que el Congrés ja ha aprovat rebaixar-lo al 4%, cosa que passarà d'aquí uns mesos–. Segons el rotatiu, la Cegal havia intentat negociar amb Amazon i no ho havia aconseguit fins ara, que els han dut als tribunals.

stats