Literatura
Cultura 27/04/2011

Ana María Matute rep avui el premi Cervantes

L'escriptora barcelonina és la tercera dona que rep el Cervantes en trenta anys

Redacció
1 min

BarcelonaL'escriptora Ana María Matute, la gran fabuladora de les lletres espanyoles, rep avui el premi Cervantes de mans del rei en una solemne cerimònia celebrada al Paranimf de la Universitat d'Alcalá de Henares, a la qual acudiran representants d'altes institucions i del món de la cultura.

Aquesta cerimònia, acte central del Dia del Llibre i que habitualment se celebra el 23 d'abril, data que commemora la mort de Cervantes i Shakespeare, s'ha traslladat al dia d'avui, per la coincidència d'aquest dia amb la celebració de la Setmana Santa.

Ana María Matute, barcelonina de 85 anys, és la tercera dona que rep el Cervantes en més de tres dècades de la història d'aquest premi, després de la filòsofa espanyola María Zambrano i la poeta cubana Dulce María Loynaz.

L'escriptora i acadèmica, autora d'Olvidado rey gudú, no ha volgut revelar el contingut del seu discurs, encara que sí que ha assenyalat, hores abans de rebre el guardó, que serà "curtet" i que se sent feliç però molt nerviosa.

Juan Marsé, membre del jurat que va decidir aquest guardó, per al qual Ana María Matute ha estat eterna candidata, va destacar la sorprenent conjunció entre el realisme i el que és fantàstic en l'obra de l'autora de Los Abel.

stats