Cultura 23/12/2011

Ana Torroja torna als escenaris, sense Mecano

La cantant madrilenya començarà al maig una gira de concerts amb temes propis i noves versions dels èxits del grup madrileny

Efe
2 min
Alice Cooper i Amanda Lear reciten Dalí

MadridLa cantant Ana Torroja, solista de Mecano, ha anunciat que tornarà als escenaris, però sense els germans Cano. El pròxim mes de maig visitarà Madrid, Bilbao, Barcelona i València amb Soy, una gira de concerts amb noves versions de temes propis i èxits del grup que va formar amb els germans Cano, informa Efe. L'anunci es produeix un mes després que les especulacions sobre una possible gira de Mecano omplissin les xarxes socials i desfermessin l'eufòria dels fans. Segons ha anunciat RLM, la promotora de l'artista, Ana Torroja ha fet balanç de la seva trajectòria i ha decidit acostar el seu repertori a la calidesa dels teatres per buscar la proximitat amb el públic. El concerts de la gira Soy es faran al Teatro Circo Price de Madrid; el 4 de maig, el 6 al teatre Arriaga de Bilbao; el 10 de maig al Palau de la Música i el 17 al Palau de Congressos de València.

Després de primera separació del grup, que va tenir lloc el 1992, Ana Torroja va decidir emprendre una carrera en solitari el 1997 amb l'àlbum Puntos cardinales. La promoció d'aquest disc es va veure interrompuda pel fugaç retorn del grup el 1998, al qual José María Cano va posar punt final durant la gala dels premis Amigo. La cantant va seguir la seva carrera amb Pasajes de un sueño (2000), Frágil (2003) Me cuesta tanto olvidarte (2006) i Sonrisa (2010). El 2004 va publicar el recopilatori Esencial. Alguns temes de Mecano van aparèixer a Girados, la gira que Ana Torroja va compartir anb Miguel Bosé. Després de retirar-se temporalment, la cantant va tornar als escenaris el 2006 amb la gira de versions de temes del trio madrileny La fuerza del destino.

Mecano es va dissoldre quan les seves cançons encara eren èxits de vendes per damunt del milió de còpies, com va passar amb els àlbums Aidalai i els dos anteriors, Entre el cielo y el suelo i Descanso dominical.

stats