Múisca

Mor el productor Andrew Weatherall als 56 anys

Figura clau en la música electrònica dels 90, també va produir grups com Primal Scream

Andrew Weatherall, figura fonamental de la música electrònica britànica i productor de discos com Screamadelica (1991)  de Primal Scream, ha mort aquest dilluns a l'Hospital Whipps Cross de Londres a causa d'una embòlia pulmonar als 56 anys. Així ho ha comunicat el seu representat a través de Twitter: "Lamentem profundament anunciar que el famós DJ i músic Andrew Weatherall ens ha deixat aquest dilluns, 17 de febrer del 2020, a la matinada a l'Hospital Whipps Cross de Londres. La causa de la mort ha estat una embòlia pulmonar. Se l'estava tractant a l'hospital, però desafortunadament el coàgul de sang li ha arribat cor. La seva mort ha estat ràpida i pacífica".

Weatherall, nom destacat de la música alternativa britànica, sobretot als anys noranta, va ser un dels principals referents de l'escena postpunk i de l' acid house. Va servir com a pont entre el rock i la música electrònica a través de la producció del disc  Screamadelica (1991) de Primal Scream, porta d'entrada a les raves per a joves que fins aleshores no participaven activament en l'univers electrònic de ball.

Artistes i bandes com Björk, Siouxsie Sioux, Mogwai, Happy Mondays i New Order, entre d'altres, han comptat amb les habilitats i les remescles eclèctiques del DJ i productor britànic. Weatherall, a més, també va formar el grup The Sabres of Paradise amb els enginyers Jagz Kooner i Gary Burns, catapultat a l'èxit gràcies a temes com Wilmot, publicat pel segell Warp el 1994 i construït a partir d'una mostra d'una cançó del músic de Trinitat i Tobago Wilmoth Houdini . Posteriorment va compartir el duo Two Lone Swordsmen amb Keith Tenniswood.

L'any 2006 va llençar el seu primer EP en solitari:  The bullet catcher's apprentice a través del seu propi segell, Rotters Golf Club. També va desenvolupar diferents projectes, com les sessions A love from outer space amb Sean Johnston.