Cultura 27/06/2012

"Una cançó no pot trencar un tanc, però sí l'ànima d'un soldat": Andy i Lucas canten per la pau a les Nacions Unides

Els gaditans asseguren que se senten "privilegiats" per haver cantat un himne compost per ells mateixos i per ser els primers espanyols que actuen a l'ONU

Efe
2 min
Andy i Lucas a la ONU / EFE

Nacions UnidesEl duet musical espanyol Andy i Lucas ha cantat un himne per promoure la pau a la seu de Nacions Unides, com a padrins de la Fundació Escola Cultura de Pau, una associació que ha traslladat el missatge que l'educació de la joventut és la clau per acabar amb la violència al món. "Una cançó no pot trencar un tanc, però sí l'ànima del soldat que el condueix", ha assegurat Lucas González, en referència al poder de la música per expandir la pau al món.

Des d'aquesta organització, en què estan involucrats més de 2.000 professors i 22.000 joves, cinquanta dels quals han estat presents a l'ONU, han volgut fer partícip l'organisme internacional de les conclusions que han extret durant el curs sobre la seva tasca de foment de la pau.

El duo gadità format per Andrés Morales i Lucas González, més coneguts com Andy i Lucas, han exercit de padrins i han cantat un himne que van compondre expressament per a l'ocasió, i s'han convertit en els primers artistes espanyols que actuen en el marc de l'ONU, cosa que els fa sentir "privilegiats".

Per la seva banda, Morales ha assenyalat que "amb els diferents tipus de música es pot arribar al cor de la gent i transmetre'ls el missatge de cadascun dels nostres temes, com el d'aquest himne, que va sobre la cultura i la pau".

"Té una tornada enganxosa"

Sobre aquesta cançó, González diu que "té una tornada enganxosa i una lletra que no s'escapa ni una línia del que és la solidaritat, i que a través d'Escola Cultura de Pau –que aposta especialment per la música i l'esport per fer-se sentir– pot deixar empremta".

Per la seva banda, la presidenta de la Fundació Escola Cultura de Pau, Trinidad Lorenzo, diu que el més important per a la consecució d'aquests objectius és "implicar els joves, perquè ells són el present i el futur, a través de l'educació".

A més, l'ambaixador permanent d'Espanya davant l'ONU, Fernando Arias, ha assenyalat que "la pau contribueix al desenvolupament econòmic i humà i a la llibertat", i que "sense, estem abocats a la catàstrofe".

L'Assemblea General de l'ONU va declarar el període comprès entre 2001 i 2011 com la Dècada Internacional de la Cultura de la Pau i la No-violència per als Infants del Món.

stats