Cinema
Cultura 27/02/2012

La pel·lícula francesa 'Le Chat de Rabbin' inaugurarà la 16a edició de l'Animac

L'acte inaugural acollirà també la presentació en primícia del videoclip 'Els vespres verds' del grup català Mishima

Acn
1 min
Imatge de la pel·lícula francesa 'Le Chat de Rabbin'

LleidaLa Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, l'Animac 20120 tindrà lloc entre els dies 1 i 4 de març a la capital lleidatana. Aquest any, la pel·lícula francesa 'Le Chat de Rabbin' serà l'encarregada d'inaugurar el festival. El film, dirigit per Joann Sfar i Antoine Delesvaux, és una de les pel·lícules més importants de l'animació francesa recent i està basat en el còmic homònim del mateix Sfar, creat l'any 2002. També es presentarà en primícia el videoclip 'Els vespres verds' del nou disc del grup català Mishima.

La XVI edició, sota la nova direcció de Carolina López, arriba amb més activitats per a tots els públics i amb una amplia llista de convidats de luxe, com Javier Mariscal, codirector, al costat de Fernando Trueba, de 'Chico i Rita'; el dibuixant, actor i còmic Joanquim Reyes, conegut per les seves parodies en els programes d'humor 'Muchachada Nui' i 'La hora Chanante'; Manuel Cristóbal, productor executiu d''Arrugas', film d'animació guardonat amb dos premis Goya i la productora i directora Sarah Cox.

La convidada especial serà l'escriptora i directora Suzie Templeton, guanyadora d'un Oscar pel film 'Peter and the wolf', que donarà una classe magistral i es realitzarà una retrospectiva amb la projecció dels seus millors treballs: 'Stanley', 'Dog' i el fim guanyador dels premis de l'Acadèmia de Hollywood, adaptació del clàssic conte musical del compositor rus Serguei Prokofiev.

stats