Cinema

Tindrà lloc entre el 24 i el 27 de febrer a Lleida

L'Animac escalfa motors

Xina serà el país convidat de la 15a Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya

Del 24 al 27 de febrer, Lleida acollirà la quinzena edició de l'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya. La mostra va dirigida a tots els artistes que recorren a l'animació com a instrument d'expressió personal i que han dut a terme treballs experimentals potenciant la captacitat expressiva del cinema.

Xina és el país convidat d'aquesta edició. S'hi podrà veure una mostra dels treballs més significatius que s'estan duent a terme al país i les principals obres que han contribuït a consolidar la disciplina. També hi serà present Liuyi Wang, un dels referents de la indústria de l'animació xinesa.

A més de les plataformes Animac Campus i Animac Mentors –dedicades a estudiants i emprenedors als quals acompanyar en el seu procés creatiu–, una altra de les iniciatives és The Johnny Cash Project, el projecte de Chris Milk de creació col·lectiva a través d'internet. Tothom qui ho vulgui podrà fer la seva aportació a les plantilles dels fotogrames del videoclip 'Ain't no grave', una obra en constant evolució. D'altra banda, l'espectacle familiar Sensacional, a càrrec de la companyia Imaginart, proposa la fusió de l'animació amb el teatre. Una altra de les novetats és el concurs 'Es pot Animac', organitzat conjuntament per Animac i la coordinadora d'ONG's per a estudiants d'art i batxillerat artístic de la província de Lleida.

Més continguts de