Publicitat
Publicitat

Art

Després d'un mes de l'arrest de Weiwei, encara no se'n té notícia

Anish Kapoor reivindica Ai Weiwei

L'escultor ha llançat una proposta a museus i galeries perquè tanquin durant un dia per criticar l'arrest de l'artista xinès

L'escultor Anish Kapoor ha fet una crida als museus i les galeries d'arreu del món perquè tanquin durant un dia com a acte reivindicatiu contra l'arrest d'Ai Weiwei per part del govern xinès, segons recull l'edició digital de The Guardian.

Weiwei va ser arrestat el 3 d'abril a l'aeroport de Pequín com a sospitós d'un frau econòmic i des de llavors no se n'ha tingut notícia. Per a Kapoor, l'actitud del govern xinès recorda la de l'era socialista, quan "les veus diferents dels artistes eren vistes com a perilloses". Kapoor dedicarà la instal·lació que exposa a Monumenta 2011 (al Grand Palais de París) a l'artista xinès, tot reivindicant la necessitat de vetllar pel col·lectiu d'artistes. "Com a col·lega, i tot i que no el conec personalment, sento que els artistes tenim una veu comuna i hem de ser solidaris entre nosaltres".

"Que se l'acusi d'alguna cosa", reclama l'escultor. "Fa un mes que està empresonat i se l'ha deixat sense veu. Però no només això: la seva família no sap on és. Aquesta situació no és acceptable sota cap circumstància".


Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT