MÚSICA

Antoni Ros Marbà cedeix part del seu fons musical al Centre de Documentació de l’Orfeó Català

El fons és al CEDOC des de març del 2018 i ara està disponible en línia a través del catàleg d’arxiu

El director d'orquestra i compositor català Antoni Ros Marbà  ha cedit part del seu fons musical al Centre de Documentació de l'Orfeó Català ( CEDOC ). Aquest dimarts se celebrarà l'acte de cessió amb la presència del músic i de Mariona Carulla, presidenta de l'organisme , tot i que el fons ja és al Centre des de març del 2018, quan la institució va organitzar una exposició dedicada al 80è aniversari del director .

Ara tot el material està catalogat i disponible en línia a través del catàleg d'arxiu del  CEDOC , i consta de 13 capses d'arxiu amb documentació acadèmica, fotografies i programes dels seus primers concerts. Marbà també ha  donat  documentació més recent, nombrosos retalls de premsa, composicions manuscrites pròpies i d'altres compositors, programes de concert i cartells, a més de correspondència i contractes que testimonien la seva activitat com a director al capdavant d'orquestres internacionals.

Destaca l'esborrany de la partitura d ' 'El giravolt de maig', hològrafa d'Eduard Toldrà, i també diverses composicions del mateix Marbà , com les sardanes 'Alimara', 'De Figueres a Portlligat' i 'Tres homenatges', obra dedicada a Eduard Toldrà, Frederic Mompou i Xavier Montsalvatge. És igualment rellevant un petit fons de biblioteca que conté dotze facsímils d'obres d'autors universals, com ara Bach, Chopin, Beethoven, Mozart i Mahler.