L'ENTREVISTA
Cultura 23/08/2012

Antoni Padrós: "Fer el meu cinema i treballar en un banc és esquizofrènic"

El cineasta terrassenc, que va trencar esquemes als anys 70 sense participar en l'Escola de Barcelona, torna a estrenar després de 20 anys d'inactivitat: presentarà 'L'home precís' al festival de Sitges

Xavi Serra
1 min

BarcelonaTreballava en un banc a Terrassa i en el temps lliure feia pel·lícules, films que van trencar esquemes als anys 70 i que van ser admirats arreu d'Europa. I sense el segell de la famosa Escola de Barcelona. Ha tornat a rodar després de 20 anys i estrenarà 'L'home precís' a Sitges.

En una entrevista a l'ARA, expressa, entre d'altres, aquestes opinions:

  • "Fer el meu cinema i treballar en un banc és molt esquizofrènic. Un dia em va cridar el director de l'oficina i em va preguntar preocupat si era veritat que jo feia pel·lícules".
  • Sobre la seva distància respecte de l'Escola de Barcelona de Pere Portabella, Joaquim Jordà i Bofill: "Jo sóc fill de treballadors i sóc de Terrassa. I la meva musa no és l'Emma Cohen sinó la Rosa Morata".
  • Sobre l'Escac: "Suposo que la canalla aquesta vol guanyar diners i anar a Hollywood i que la Generalitat vol guanyar un Oscar (...) Però darrere d'aquest cinema comercial que ells ensenyen hi ha un altre cinema que a França es cuida i aquí no".

Podeu llegir l'entrevista a l'Ara Premium

stats