Cinema
Cultura 05/03/2013

Antoni Verdaguer prepara una pel·lícula sobre la independència de Catalunya

'Quan convé seguem cadenes' serà un llargmetratge de ficció sobre el procés sobirà. Aquest dimarts es presenta en societat un vídeo promocional lligat a la campanya de micromecenatge del projecte, que compta amb la participació d'intèrprets com Toni Albà, Quim Masferrer, Fermí Fernandes o Txe Arana

Ara / Acn
1 min

BarcelonaEl cineasta Antoni Verdaguer presenta aquest dimarts un vídeo promocional del projecte de llargmetratge 'Quan convé seguem cadenes', una pel·lícula de ficció coral i amb tocs de 'thriller' sobre el procés d'independència de Catalunya, que transcorre durant la Diada del 2014. El film, que té previst estrenar-se l'11 de setembre, demanarà ajuts a TV3 i a la Generalitat, però també busca finançament privat a través d'una associació cultural sense ànim de lucre, Independència 2014, que gestiona un procés obert de micromecenatge dirigit tant a persones com a empreses.

Per al vídeo promocional, Verdaguer ha rodat diverses escenes amb actors coneguts com Jordi Martínez, Txe Arana, Toni Albà, Jaume Comas, Fermí Fernandes, Mercè Llorens, Quim Masferrer, Joan Massotkleiner, Ivana Miño, Francesc Orella o Miquel Sitjar. "Hem fet el tràiler abans de rodar la pel·lícula", diu Verdaguer, que presentarà el vídeo aquest dimarts a les vuit del vespre, a la seu de la Fundació Catalunya Estat (plaça Catalunya, 9 4a planta, Barcelona).

El mateix Verdaguer està elaborant, juntament amb l'escriptor i guionista Manel Bonany i el periodista Salvador Cot, el guió de 'Quan convé seguem cadenes', en què segons el director es produeix "una estira-i-arronsa" entre Catalunya i el govern espanyol degut al procés d'independència i fins i tot inclourà moments d'intriga". La pel·lícula inclourà també diferents històries, tot i que aquesta serà la trama principal. "La idea és que s'hi vegin reflectits ciutadans com l'empresari, l'obrer, el treballador rural o l'home gran que té por de "quedar-se sense cobrar les pensions", assegura Verdaguer.

stats