ART
Cultura 01/03/2012

Surt a subhasta el forrellat del pou que va fer Gaudí per a la Sagrada Família

La peça de ferro forjat modernista datada el 1910 té un preu de sortida de 120.000 euros

Acn
1 min
La Tapa del pou de la Sagrada Família, de Gaudí / ACN, Mar Rocabert

BARCELONALa casa Balclis subhasta la tapa que cobria el pou que servia per proveir l'aigua de la Sagrada Família, que Antoni Gaudí va fer entre el 1910 i el 1911. La peça de ferro forjat té un preu de sortida de 120.000 euros.

El forrellat va ser dissenyat per evitar que algú caigués dins el pou i va acompanyat d'un informe del doctor Joan Bassegoda Nonell, exdirector de la Reial Càtedra Gaudí. La peça, d'estil modernista, presenta les formes orgàniques i ondulants que caracteritzen l'estil de l'arquitecte, i si s'observa des d'un punt de vista zenital s'hi poden distingir tres cors, que evoquen la Santíssima Trinitat.

La procedència del forrellat es remunta a la Guerra Civil, quan el temple va ser abandonat durant l'onada d'anticlericalisme. Un dels ferrers que col·laborava amb Gaudí, Gerard Alegre, va decidir emportar-se la tapa abans que no la fonguessin. La peça va romandre al seu taller fins que l'any 2000 el seu fill, Pere Alegre, la va vendre als actuals propietaris, que han decidit subhastar-la.

stats